De eerste kassa verscheen in 1879 en is uitgevonden door de broers Ritty. James Ritty, een eigenaar van een saloon, kwam te weten dat zijn werknemers niet in staat waren juiste berekeningen te maken (door anderen wordt er beweerd dat ze opzettelijk aan het sjoemelen waren) en tijdens een zakenreis in Europa zag hij een mechanisme dat hem inspireerde om de eerste kassa ooit te maken.

Op het stoomschip waarop hij reisde was er een schroef met een teller die het aantal omwentelingen toonde en James bracht dat idee naar huis naar zijn broer, de mechanicus, John Ritty.

De kassa kreeg de naam “De niet-corrupte kassa van de Ritty’s” en de barman kon nu niet anders dan de prijs voor de verschillende aankopen in te voeren en het toestel berekende automatisch het bedrag dat de klant moest betalen.

Later kreeg de kassa een geldlade die ook door de broers Ritty uitgevonden was en in 1894 was de kassa ook in staat om ontvangstbewijzen te printen.

Hier kunt u zowel een foto zien van de kassa van de Ritty’s, als de beschrijving bij de eerste kassa-uitvinding.

Sindsdien is er veel gebeurd op het vlak van kassa’s of POS (Point of Sales), zoals ze vandaag de dag bekend staan. Van een toestel dat een prijs berekent op basis van een manuele invoer naar een volledig automatische softwareoplossing vandaag de dag, inclusief een automatische registratie van goederen via barcodes, verschillende betaaloplossingen, voorraadbeheer, rapporten, behandeling van klantengegevens, selfservice-POS, integratie met andere IT-systemen van detailhandelaars, verschillende oplossingen voor verschillende bedrijven en nog veel meer. En de ontwikkeling blijft duren.

Een paar van de populaire begrippen voor de retailsector van vandaag zijn mobiele betalingen (NFC) en mobiele toestellen die het mogelijk maken om de klanten van dienst te zijn, ongeacht de locatie; in de winkel, op de markt, enzovoort. De technologie erachter wordt ook constant verbeterd om de gebruikers van de POS-oplossingen de snelste, flexibelste, meest gebruiksvriendelijke en professionele oplossing te kunnen bieden.

Als u geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over de oplossingen van DdD, gebruik dan a.u.b. ons contactformulier.