Het internet en webwinkelen is een groeiend onderdeel van het onderzoek en de aankopen van klanten. Volgens een nieuwe analyse van Eniro Denmark verkiezen de meesten onder ons echter nog altijd om te winkelen in een fysieke winkel, vooral in de modesector. Tot 71% van de respondenten doet nog altijd de definitieve aankoop in een lokale winkel, ondanks dat 9 van de 10 respondenten vooraf productinformatie zoeken op het internet.

Ook Retail Institute Scandinavia legt de nadruk op het feit dat de fysieke winkel een belangrijke rol speelt. In maart 2015 nam Retail Institute Scandinavia deel als spreker op de DdD Retail Solutions-conferentie in Kopenhagen en sprak het over hoe vooral vrouwelijke klanten de winkelervaring zien als een sociale gebeurtenis. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de winkel, indien mogelijk, de mogelijkheden op het internet moet weerspiegelen. De klant wil uniformiteit en dezelfde ervaring, ongeacht het feit waar hij eraan blootgesteld wordt. Dat betekent dat de prijzen, het assortiment en de service op elkaar afgestemd moeten zijn.

Als u de DdD-POS implementeert als de hoeksteen van uw zaak, is het mogelijk om alle IT-oplossingen die voor uniformiteit kunnen zorgen, samen te brengen. De voorraad in de winkel en in de webwinkel zijn gesynchroniseerd, waardoor de detailhandelaar de voorraadcijfers in realtime kan zien en waardoor de klant in de webwinkel kan kopen en in de winkel kan omruilen. Met de Click & Collect-functie is het zelfs mogelijk voor de klant om het item in de webwinkel te reserveren en om dan naar de lokale winkel te gaan om het item te passen en te kopen. De klant kan zelfs punten verdienen als trouwe klant en nog veel meer.